30degrees

En snabbguide för att göra affärer med Kina

7 skäl till att göra en avstickare till Macao på din nästa affärsresa till Kina

januari 10th, 2017

Att kombinera affärer med fritidsnöjen har länge varit populärt bland affärsresande. På engelska kallar man denna typ av resande för ”bleisure travel”. Genom att göra en avstickare till Macao på din nästa affärsresa till Kina kan du få välbehövlig vila, lära dig mer om landets mångfacetterade kulturer och få en rejäl inspirationsboost.

 

macau-tower-1730546_1920

1. Ruinas de Igreja de São Paulo

 

 

macau-958783_1280

Ruinerna från katedralen São Paulo, mer korrekt kallad Ruinas de Igreja de São Paulo eller Sam Ba Sing Tzik, är en av de mest populära sevärdheterna i Macao. Kyrkoruinen tornar i all sin prakt upp sig över den långa stentrappan i stadens historiska centrum och ligger bara ett stenkast från Macao-museet. São Paulo-katedralen byggdes på 1600-talet och härrör alltså från den tid när Macao var en koloni i det portugisiska imperiet. Ta dig tid att utforska Kinas mångfacetterade historia på din nästa affärsresa! Att ha kännedom om mångsidigheten kan vara en stor tillgång när du ska möta människor.

2. Macao-museet

Ju mer du vet om människorna och det land du ska göra affärer med och i, desto lättare blir det för dig att bemöta potentiella samarbetspartners med acceptans, professionalitet och engagemang. För att få en förståelse för Macao – från den gamla tiden i Kina till dagens tempofyllda stadspuls – rekommenderas ett besök på Macao-museet. Där kan du få en inblick i de många kulturer och människor som har satt prägel på platsen under tusentals år.

3. A-Ma-templet

I A-Ma-templet, som härrör från 1400-talet och som är tillägnat gudinnan Matsu, kan du hämta andan i en lugn miljö, som kännetecknas av vacker arkitektur. Gräv djupare i Kinas kultur och historia!

 

4. The Venetian Macao

 

macau-1901245_1920

 

The Venetian Macao är ett kombinerat hotell och shoppingcenter – som ett ”Venedig i ett varuhus”, enligt ett hänfört omdöme på TripAdvisor. Ät ljuvlig mat, unna dig en drink med sting, shoppa loss, åk gondol i åtskilliga kanaler och spela på spelautomater alltmedan en italiensk himmel glimrar i taket och hela upplevelsen påminner om att vara mitt på Marcusplatsen i Venedig. The Venetian Macao bjuder på verklighetsflykt, ett avbrott från vardagen. Skratta bort spänningar och ladda batterierna under en dag!

6. Hac Sa Beach

På tal om att göra dig av med spänningar och att ladda batterierna… Om du har möjlighet, gå offline och bege dig till stranden Hac Sa Beach. Sanden är svartfärgad och kustlinjen beskrivs som både rofull och vacker. Njut av den storslagna synen, andas in och andas ut.

7. City of Dreams

 

macau-1654180_1280

 

Inget annat ställe i Macao bjuder på så mycket tempo och puls som City of Dreams, varför platsen lämpar sig särskilt väl för dig som vill upptäcka nattlivet i staden. Det är dit du ska bege dig om du vill checka in på flådiga hotell, äta gott, spela på casino, shoppa, dansa på disco och så vidare. Fira de framgångar du har rönt under din affärsresa till Kina genom att tillåta dig själv att ha riktigt, riktigt kul. (Se även till att nätverka medan du ändå befinner dig mitt i tempot och pulsen.)

dailypost